četrtek, 10. februar 2011

Okenska, notranja, zunanja senčila KOSEC podjetje s tradicijo – senčila za strešna okna, rolo senčila, plise senčila

Okenska senčila

Okenska senčila vas obvarujejo pred radovednimi pogledi sosedov, vlomilci in neljubim vremenom. Hkrati vam nudijo dobro protihrupno zaščito, vaši hiši pa dajo povsem nov izgled. Senčila za okna vam lahko vgradimo že pri gradnji stavbišča. Lahko jih vgradimo kot nosilno preklado oken ali pa jih dodamo kot nadomestno vgradnjo ali zamenjavo starih z novimi.
Izbirate lahko med dvema vrstama: PVC okenska senčila in ALU okenska senčila. Vsa senčila so lahko tudi senčila za strešna okna. PVC senčila so izdelana iz visoko kvalitetnih plastičnih mas. Notranjost profila je predelala s pregradnimi stenami. To naredi PVC okenska senčila trdnejše in odpornejše na zunanje vplive. Izdelujemo jih v različnih barvah: bela, limona, svetlo siva, bež, lesno svetla, lesno temna, macesen, rdeča, zelena, čokoladno svetla, čokoladno temna in skoraj črna. ALU okenska senčila so izdelana iz aluminija. Notranjost je polnjena z visoko kakovostno peno, zato se idealno obnesejo kot zvočni in toplotni izolator. ALU okenska senčila so odporna tudi proti mehanskim udarcem. Izbirate lahko med naslednjim barvami: bela, svetlo siva, bež, lesno svetla, lesno temna, skoraj črna. Tako lahko poskrbite za ustrezen dekor senčil. Oglejte si naš cenik senčil.

Senčila za strešna okna

Senčila za strešna okna so učinkovita zaščita pred vsemi vremenskimi pojavi. Zmanjšajo jakost zunanjih zvokov, tudi dežja. Senčila za strešna okna so dodatna varnost pred vlomi in boljša toplotna izolacija. Nudimo vam prilegajoča se standardna senčila za okna, ki so že tovarniško opremljena z nosili za senčila in je zato montaža zelo enostavna. Zunanja senčila za strešna okna so izredno pomembna za zaščito pred pregrevanjem. Napeto je na zunanji strani okna, nad steklom in zadržano toploto odda nazaj v ozračje. Senčila za strešna okna se uporabljajo z notranje strani. Okenska senčila zagotavljajo zasebnost, spuščeno senčilo popolnoma zatemni prostor, zmanjšuje uhajanje toplote pozimi ter preprečuje nastanek rose na zunanji strani stekla.

Notranja senčila

Notranja senčila so posebej primerna, ko se odločate med klasičnimi zavesami ali notranji senčili za svoj dom ali poslovni prostor. Priporočamo notranja senčila, saj imajo številne prednosti. So izredno lahka za vzdrževanje, prah lahko z njih povsem preprosto obrišemo z vlažno krpo. Izbirate lahko med številnimi odtenki, vedno lahko najdete takšen odtenek barve senčila, ki se bo barvno lepo prilegal vašemu prostoru. Notranja senčila se lahko tudi tako kot senčila za strešna okna in okenska senčila dobro obnesejo kot zaščita pred soncem. Z obračanjem palice lahko lamele nastavimo tako, da prepuščajo poljubno količino svetlobe. Notranja senčila dvigujemo in spuščamo s pomočjo vrvice.